Protegeix-te contra el malware

 

La situació d’emergència sanitària actual, provocada pel coronavirus o virus COVID-19, podria facilitar els intents de frau, entre ells el denominat phishing.

Què és el phishing?

El phishing és un dels fraus més utilitzats per a aconseguir dades personals i bancàries en el món digital. Es tracta d’una suplantació d’identitat en la qual els ciberdelinqüents es fan passar per entitats reconegudes per a enganyar i aconseguir dades, contrasenyes i credencials i, si és possible, implantar en l’equip un virus informàtic (malware). El seu objectiu és l’obtenció de diners i d’informació.

En moments de volatilitat financera, com els actuals, els ciberdelinqüents poden aprofitar la incertesa per a intentar sorprendre els usuaris amb arguments lligats a la situació del mercat.

Centre de Soft Integral sempre es preocupa per la seguretat dels seus clients, en tots els àmbits. Per aquest motiu, sempre recomanem:

·  No obrir ni respondre correus electrònics rebuts en la bústia d’entrada que provinguin de remitents desconeguts o d’adreces de correu electrònic sospitoses;

·  No obrir-ne els fitxers adjunts (en particular els que tenen l’extensió EXE / SCR / COM / CAB / ZIP / RAR / PDF o els fitxers d’Office, com Word, Excel, etc.);

·  No fer clic mai en els enllaços que apareguin en el correu electrònic. Si es volgués comprovar si són o no sospitosos, recomanem situar el cursor damunt de l’enllaç (sense fer-hi clic) i observar si es tracta d’una adreça fraudulenta;

·  Esborrar el missatge amb el fitxer adjunt;

·  No reenviar el correu electrònic a altres adreces

 Recorda que Centre de Soft Integral mai t’enviarà per correu electrònic cap sol·licitud perquè informis de les teves dades personals ni cap pagament.

En cas de dubte, posa’t en contacte amb el nostre servei especialitzat  en seguretat a la xarxa al 977 24 10 30.