Manteniment d’articles

El manteniment d’articles com la resta de manteniments del programa es el formulari que ens permet l’edicio del fitxer mestre d’articles.

Hi podem distingir diverses zones:

  1. Menú. Hi trobarem les diferents opcions del programa
  2. Visor de registres. en aquest apartat podrem accedir al fitxer mestre d’articles, en podrem realitzar cerques amb el funcionament habitual del filtre i podrem ajustar les columnes que volem veure de la manera habitual.
  3. Zona de pestanyes. En aquest apartat es on s’obriran les diferents pestanyes amb el contingut que seleccionem. Ens trobarem diferents tipus de pestanya
    • Pestanya Fitxa. Es la fitxa d’un article concret
    • Pestanya Llistat. Es la utilitat que permet llistar, editar masivament i exportar a Excel el fitxer mestre

Fitxa de producte

Si al visor de registre seleccionem un producte i cliquem obrir a la zona de menu (o realitzant-hi un doble clic), accedirem a la fitxa del producte. També accedirem a la fitxa d’un producte nou clicant la opció Nuevo.

Per editar la fitxa d’un producte clicarem la opció del menú Abrir, en aquest moment els camps es mostraran en vermell indicatiu que estem en la modalitat d’edició de producte.

Podem modificar totes les dades que creguem pertinents, en cas que no trobem alguna dada del manteniment d’articles es possible que quedi amagada en un tabulador (Zona 1) o en algun tabulador no visible que podem activar amb el Xec Informació a mostrar (Zona 2).

En mode visualització podrem també navegar entre articles amb les opcions Primer, anterior, següent i últim (Zona 3), al igual que cercar un article concret amb F9 o picant el seu codi directament a la casella pertinent.

Funcionalitat especial Plantilles

El manteniment d’articles a diferència d’altres manteniments de Praxis, permet guardar un producte com a Plantilla per la resta, això serà útil per crear articles amb diferents opcions, per exemple Articles de tipus Materia Primera o Article Producte acabat cada un amb les distincions.

Per crear Plantilles des de la Fitxa del producte seleccionarem el Guardar como Plantilla. El Manteniment d’articles al crear un producte nou ens preguntara en quina plantilla el volem basar sempre que tinguem 2 o més plantilles creades, les plantilles es poden editar y eliminar des del tab de búsqueda clicant la opció Plantillas del submenú Varios.

 

Contingut relacionat: Diferències Mt.Articles Xpunt Mt.Articles Praxis

Fitxer en format (*.csv)